ΤΟ «Η ΔΕ ΓΥΝΗ ΝΑ ΦΟΒΗΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ» ΕΠΑΘΕ... ΤΕΤΡΑΧΡΩΜΙΑ!

Οι ήρωες της κλασικής κωμωδίας του Γιώργου Τζαβέλλα «Η Δε Γυνή να Φοβήται τον Άνδρα» (1965) επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη… έγχρωμοι! Με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων παρουσίας στον κινηματογράφο, ο Οργανισμός Καραγιάννης – Καρατζόπουλος προχώρησε στον επιχρωματισμό του φιλμ που θα ξαναβγεί στα σινεμά από τις 10 Μαρτίου.

Το «Η Δε Γυνή να Φοβήται τον Άνδρα» είναι μια από τις καλύτερες και πιο σεβαστές κωμωδίες στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Η… «μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε» σχέση του Αντωνάκη Κοκοβίκου και της αστεφάνωτης συντρόφου του Ελενίτσας σκηνοθετήθηκε από τον Γιώργο Τζαβέλλα, διανεμήθηκε στους ελληνικούς κινηματογράφους τον Ιούνιο του 1965, ταξίδεψε ως επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας στο Φεστιβάλ Βερολίνου, τιμήθηκε με το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Σικάγο και στην πρώτη της προβολή έκοψε 297.273 εισιτήρια. Μέχρι σήμερα, βέβαια, εκατομμύρια θεατών την έχουν δει ξανά και ξανά από τις τηλεοπτικές τους οθόνες. Ακόμη και όσοι την πρόλαβαν στη μεγάλη οθόνη, όμως, ίσως δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι θα την ξαναδούν εκεί… σε τετραχρωμία!

δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=wJzW3t0WVIc

Η επιχρωματισμένη επανέκδοση του «Η Γυνή να Φοβήται τον Άνδρα» (όπως είναι πιο γνωστό σήμερα) έχει προγραμματιστεί για διανομή από την εταιρεία Σπέντζος για τις 10 Μαρτίου, με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων παρουσίας του Οργανισμού Καραγιάννης – Καρατζόπουλος στον κινηματογράφο. Το colorization πραγματοποιήθηκε σε studio της Φλόριντα στις ΗΠΑ και το αποτέλεσμα μπορείς να το κρίνεις από το σχετικό trailer (πάνω δεξιά, μέσα από τη video gallery, κλασικά) ή τις παρακάτω εικόνες. Την έξοδο του φιλμ θα συνοδεύσει μια μεγάλη, επετειακή πρεμιέρα με οικοδεσπότη… έκπληξη. Όχι πως «Αν…» θέλεις δεν μπορείς να τον μαντέψεις!

του Ηλία Φραγκούλη

για το freecinemag.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

NEWSLETTER